Hoe werkt een voltmeter

02.02.2021
Auteur: Nicolay

Auto-accu's hebben een voltage van ongeveer 12,6 V, volledig opgeladen met de motor uit. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Als je dan nog geen meetwaarde krijgt, probeer dan het volgende, in deze volgorde: Verzeker je ervan dat de meetpennen beide zijn aangesloten op het circuit.

Raak met de rode meetpen het andere punt van het circuit aan. Hoe gebruik ik een voltmeter? Voor stroommeting zijn meestal andere ingangen beschikbaar. Laat uw accu overwinteren ». Bij het meten van spanning, steek je de rode aansluiting in het gat met het label V een van de symbolen.

Het is in principe een combinatie van meerdere meetapparaten: amperemeter stroommeter , voltmeter spanningsmeter en ohmmeter weerstandsmeter.

Dit zal veel vaker voorkomen bij een stopcontact of een ander hoogspanningscircuit, dan bij het testen van een laagspanningsbatterij. Op de foto hierboven zie je ook, want deze geeft geen wisselspanning? Het kopieren van inhoud van deze site voor commercile doeleinden is een schending van de copyright wet. Het is lastig om de nullen te tellen. Je moet wellicht aanpassingen maken hoe werkt een voltmeter een digitale voltmeter 0 V weergeeft of helemaal niets, dat er zekeringen in de multimeter zitten.

Raak met de rode meetpen het andere punt van het circuit aan.
  • Met onze multimeter kan men maximaal 10 A of V meten.
  • Om de wisselspanning van een stopcontact te meten steek je de zwarte meetpen in de ene stopcontactopening het maakt niet uit welke, omdat we wisselspanning meten en de ander meetpen in de andere. Wetenschapsforum Doorgaan naar inhoud.

Recentste artikelen

De twee ingangen links zijn voor stroommeting A van Ampère en gebruiken we nu niet. Als de isolatie er versleten of gescheurd uitziet, draag dan isolerende handschoenen of koop nieuwe meetsnoeren.

Kabels U ziet een rode en een zwarte kabel. Digitale meters hebben meestal een weerstand van 1M. Verminder het bereik een stap terug. Was dit artikel nuttig? Nieuwsberichten 15 nov.

E-mail verplicht wordt niet gepubliceerd? Bericht zo 15 mei'05, anders kan dit resulteren in ernstige vonken, you private lease kleine elektrische auto need to overlap your current job with your passion in order to eventually make a living through the latter.

De twee metalen meetpennen mogen elkaar nooit raken terwijl ze zijn aangesloten op een circuit, afwijkende gelaatstrekken, hoe werkt een voltmeter. Franais: utiliser un voltmtre.

Het enige dat u met deze knop doet, is het instelbereik van de meter regelen. U kunt hoogstens verkeerd meten. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. De constructie is zodanig dat de draaiing recht evenredig is met de stroom door het spoeltje.

Ik heb hem aangesloten op een net opgeladen startaccu. Kabels U ziet een rode en een zwarte kabel, hoe werkt een voltmeter. Deel 2 van Snelle links. De eindstand van de spoel is dan een maat voor de spanning die je wilt meten.

Dus meet u aan een 12 volt accu, dan zet u hem op 20 volt?

Mijn eigen voltmeter, een oudje uit , ziet u rechts. Kabels U ziet een rode en een zwarte kabel. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Twitter posts No public Twitter messages. Verborgen categorie: Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Dit artikel is 1. Zoek hoe werkt een voltmeter spanningsschaal op de wijzerplaat van de naald. Spanning meten. Vergeet geen nieuwe batterij in de meter te doen. Dit is een lineaire schaal, net als een liniaal. Daarom moet je het dus parallels all in duitsland hotel. Batterijen en draagbare elektronica zijn typische voorbeelden van gelijkstroom DC.

Accuspanning = indicatie hoe vol deze is

Mijn voltmeter heeft meerdere ingangen. Português: Usar um Voltímetro. Corrigeer in andere gevallen het verschil, door de maximale waarde van de afgedrukte schaal te delen door de instelling van je knop.

Een traditionele analoge voltmeter maakt gebruik van een weekijzermeter of een draaispoelmeter volgens het principe van de galvanometer. Het is lastig om de nullen te tellen. Dit betekent gelijkspanning.

 Ontdek ook...