Iemand de ogen uitsteken spreekwoord

06.02.2021
Auteur: Melika

Aan iemand zijn ogen kun je ook zijn ware aard aflezen. MyLife: Kunst hoeft niet mooi te zijn? De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Plaats antwoord. Hij is te lui om uit zijn ogen te kijken. Stel je vraag! Mooie bekende en minder bekende spreekwoorden over je ogen zoals: Het oog was groter dan de maag Hij had meer opgeschept dan hij kon opeten.

Sign up. Het gevaar onder ogen zien. Wat het oog niet ziet, dat het hart niet deert.

Share it however you want with your friends and connections. De schellen vallen hem van de ogen. Als iemand iets weet iemand de ogen uitsteken spreekwoord Android hoor, uh lees, hulpmiddelen en ervaringen van anderen over hulpmiddelen voor mensen met een blessure of een handicap. Als je met iemand wil trouwen moet je niet alleen op het uiterlijk letten maar vooral op het innerlijk.

Ergens met man en macht aan werken.

Weet jij het antwoord?

Ergens rekening mee houden. Iemand persoonlijk spreken, zonder anderen erbij. Ergens rond voor uitkomen. Ergens kopij uit slaan.

Ergens stad en land voor aflopen. Ogen in je achterhoofd hebben.

Ergens druk gebruik van maken. Iemand liefhebben als de appel zijner ogen. Niet bang zijn voor het gevaar en het bestrijden! Afbeelding toevoegen. Zijn handen ergens aan vuil maken. Zich ergens aan spiegelen.

Rijmwoordenboek

Ergens een plooi aan geven. Het is ieder niet gegeven ajuin met droge oogen te schillen. Ergens een schepje bovenop doen. Ik heb er ook nog een op het oog: In het land der blinden is eenoog koning.

Het gevaar onder ogen zien. Iets ergs zien gebeuren maar er niets tegen kunnen doen. Zich ergens warm voor maken. De wijsheid kijkt hem de ogen uit.

Ergens mee verguld zijn.

Definities die `iemand` bevatten:

Iemand onder vier ogen spreken. Ergens penen opscheppen. Met je ogen in je zakken lopen.

  • Zich ergens met een Jantje van Leiden afmaken.
  • Iemand liefhebben als de appel zijner ogen.
  • Iemand de ogen openen.
  • Ergens lak [schijt] aan hebben.

Een kwaad oog op iemand hebben. Amadea 17 december Gold in this category! Het is ieder niet gegeven ajuin met droge oogen te schillen. Ergens kort spel mee maken.

Iemand de ogen openen! Als ogen konden spreken. Ergens met de roffel overheen gaan.

Eén spreekwoord bevat `iemand de ogen uitsteken`

Het oog van de meester maakt het paard vet. Zou je dat huis alsnog kunnen onderkelderen of een bunker er onder, vraagt hij. Ergens zijn tanden inzetten.

Zich ergens met een Jantje van Leiden afmaken! Elk uur is het afwachten Ergens een zwaar [hard] hoofd in hebben.

 Ontdek ook...