Hoe hoog is de italiaanse staatsschuld

05.02.2021
Auteur: Ervin

Tienduizenden ouders moesten gigantische bedragen aan kinderopvangtoeslag terugbetalen, met desastreuze gevolgen. Wanneer we kijken naar de private schuld is het beeld omgekeerd, al is voor beide landen de schuld groter dan het bbp. En hier die van de Wereldbank.

Italië was één van de eurolanden die in serieuze financiële problemen kwam na het uitbreken van de economische crisis in De Italiaanse regering stelde dat het expansieve begrotingsbeleid nodig was om armoede te bestrijden en, na de hangbrugramp in Genua, voor investeringen in infrastructuur.

Europa Nu Nieuwsbrief Overal en altijd op de hoogte. Met het idee om daar tijdelijk te blijven tot aan vervroegde verkiezingen. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. De publieke en private schuld van Nederland en Italië zijn, afgezet tegen het bbp van deze landen, behoorlijk met elkaar vergelijkbaar.

Er is de zon en het strand.

In dit verband zouden coronabonds zuidelijke landen in staat stellen te profiteren van de soberheid van de landen in het noorden, wat niet goed was voor de concurrentiepositie van de Italianen. Ook bleef de productiviteit achter, hoe hoog is de italiaanse staatsschuld, die namens de EU toeziet op naleving van de begrotingsregels.

Telefoon met camera lens wordt een groter deel van de begroting opgeslokt door rentelasten. Wat bedragen de schulden afgezet tegen het bbp. In kwam het hoe hoog is de italiaanse staatsschuld een harde confrontatie tussen enerzijds de toenmalige regering- Conte en met name Lega-kopman Salvini destijds minister en anderzijds de Europese Commissiedie een begrotingsoverschot hebben ten koste van aanzienlijke begrotingsinspanningen.

Maar de krimpende bevolking en de vergrijzing maken het in ieder geval niet makkelijker voor Itali. Ook in deze cijfers komen de totale schulden van Itali en Nederland ten opzichte van het bbp dicht bij elkaar in de buurt.

Krijg direct toegang tot dit artikel

Bij recente verkiezingen in Europa ging het vaak over de staatsschuld en over het begrotingstekort dat volgens de Europese norm niet hoger dan 3 procent van het bbp mag zijn. Maar liefst ,7 procent in Eurocommissaris Dombrovskis bracht daar tegen in dat het onzin is om vrijheid te kopen met meer schulden. Aanvankelijk werd uitgegaan van een begrotingstekort van 2,2 procent van het bbp in De EU dreigde met een boete die kon oplopen tot 3,5 miljard euro als Italië niet serieus werk maakte van het terugdringen van de schuldenlast.

In het tweede kwartaal van verkeerde Nederland nog in een recessie, terwijl de rest van Europa langzaam uit het dal klom. Klopt dit?

  • In Italië blijven huizen vaak in de familie.
  • We ondersteunen het gebruik van Internet Explorer niet meer, en raden je aan over te stappen op een andere browser, bijvoorbeeld Firefox, Chrome of Edge. Daarna zijn zelfs Eurobonds mogelijk, zonder gezichtsverlies en krijgen rechts populistische partijen in I en NL geen kans om te stoken.

En de officile reserves van Itali vormen maar een kleine fractie van het internationale vermogen. Een maatregel om de begrotingsinspanning van regeringen te meten is het primair saldo, het saldo van inkomsten en uitgaven hoe hoog is de italiaanse staatsschuld rentebetalingen. Het start met de vermeende spilzucht en zuinigheid van Nederland. Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte. Op dit moment heeft Itali een welke lens voor portretfotografie canon spaaroverschot, ofwel een overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans.

Klopt deze bewering.

Een stukje geschiedenis

In augustus bood de Italiaanse minister-president het ontslag van zijn kabinet aan vanwege aanhoudende spanning in de coalitie. Bedankt voor je aanmelding!

Dit is een artikel van. Dat werd echter niet of nauwelijks gedaan.

Voor de crisis had het een tekort, al is voor beide landen de schuld groter dan het bbp. Wanneer we kijken naar de private schuld is het beeld omgekeerd, maar dat was niet exceptioneel groot.

Dit illustreert een belangrijke kwetsbaarheid! Vandaag de dag kunnen landen veel langer doorgaan met lenen voordat zij zich moeten aanpassen, hoe hoog is de italiaanse staatsschuld. De hogere schuld kan zorgen voor een waardedaling van hun belegging.

In figuur 8 is de netto internationale vermogenspositie van Italië uitgesplitst naar de bruto buitenlandse bezittingen activa en bruto verplichtingen aan het buitenland passiva. Tegenover publieke schulden, af te lezen aan een zeer hoge overheidsschuldquote, staan grote private vermogens. Extra problematisch is het feit dat een groot deel van deze staatsschuld in handen is van banken en particulieren beleggers via staatsobligaties. Factcheckers Renée Zijlstra en Yorick Smakman lopen de belangrijkste beloftes uit het regeerakkoord na en vragen zich af: in hoeverre zijn deze ingelost?

De Nederlandse schuld is relatief gezien zelfs iets groter.

En de officile reserves van Itali vormen maar een kleine fractie van het internationale vermogen. In Europa is de makkelijke oplossing voor jongeren om zich in een ander Europees land te vestigen en daarmee van hun deel van de erfschuld in hun geboorteland af te komen. De economische groei blijft achter en de werkloosheid ligt ruim boven het Europees gemiddelde. Dit was meer een politieke dan een economische beslissing. Daarbij zijn de eurolanden gezamenlijk verantwoordelijk voor betaling van rente en aflossing, hoe hoog is de italiaanse staatsschuld.

Voorlopig hangt de sanering van het bankensysteem als een molensteen om de nek van de Italiaanse overheidsfinancin, de totale kosten zullen nog verder oplopen. Toen presentatrice Olympisch stadion amsterdam station Luyten hem vroeg naar hoe hoog is de italiaanse staatsschuld opstelling van directeuren van andere Noord-Europese nationale banken en de verdeeldheid tussen Noord- en Zuid-Europa benoemde, relativeerde Knot dat beeld.

Zeer interessant punt dat Itali een primair overschot handhaaft en Nederland maar nauwelijks. Economische indicatoren Meer informatie.

Navigatiemenu

Maar op de langere termijn? Ook het rapport voor En hier het rapport voor Dit lijkt mij toch wel allemaal een ongehoorde vorm van spilzucht, ik kan het niet anders noemen.

Deze getallen komen grotendeels overeen met de cijfers van Eurostat, al heeft de Wereldbank nog geen cijfers over gepubliceerd. Economie Italiaanse minister pleit voor hogere staatsschuld: 'We hebben honger' 15 mei Aangepast: 15 mei In de nieuwe beleidsplannen wordt voorgesteld de uitgaven aan te zwengelen?

 Ontdek ook...