Nieuwe digid code activeren

06.02.2021
Auteur: Bedia

Klik op doorgaan. Tip: u kunt de activatie van uw DigiD account ook afmaken in de DigiD app.

U krijgt dan wederom binnen 3 werkdagen een brief met activeringscode thuisgestuurd. Dan kunt u ook gebruikmaken van extra sms-controle en van de DigiD app. Activeer de app. Geef uw inloggegevens dus niet weg. Heeft u sms-controle aangevraagd via de website? Lukt het niet om uw DigiD te activeren?

Klik op het menu-icoon linksboven in beeld 3? U heeft dan altijd uw telefoon nodig. Heeft u de activeringscode per brief ontvangen. Na het activeren kunt u inloggen. Bent u net verhuisd.

Ontvangt u ook AOW?

U hoeft uw inloggegevens hiervoor niet aan iemand anders te geven. Zo kunt u meer doen met uw DigiD app. Activeren DigiD lukt niet. Lees meer over machtigen Wonen in het buitenland Woont u in het buitenland en heeft u een DigiD?

Lees op de pagina Code ontvangen wat u moet doen.

Stappenplan DigiD aanvragen, nieuwe digid code activeren. Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een brief met een activatiecode! Vraag DigiD opnieuw aan. Log in op Mijn DigiD Externe link Kies aan de rechterkant Gesproken sms activeren Geef aan dat u gesproken sms-berichten wilt ontvangen Klik op Opslaan Voortaan wordt u automatisch gebeld en wordt de sms-code uitgesproken.

Wilt u iemand anders uw zaken laten regelen?

Wat heb ik nodig?

Bijvoorbeeld gegevens over uw gezondheid. U kunt met de app op 2 manieren inloggen: telefoon of tablet: u logt in met een pincode. DigiD aanvragen of activeren Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt.

Log veilig in met 2 stappen via een sms-code, met of zonder mobiele telefoon. Dan kunt u die persoon machtigen. Na de aanvraag moet u binnen 30 dagen langs een DigiD-balie om de activeringscode voor uw nieuwe DigiD op te halen. Gebruik dan het aanvraagformulier. Sommige gegevens zijn extra privacygevoelig. Dan ontvangt u nieuwe digid code activeren 3 werkdagen een activeringscode per brief.

Persoonsgegevens

Activeer uw DigiD met uw gebruikersnaam, wachtwoord en deze code. DigiD app De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Download de DigiD app en activeer de app met een ID-check. In de brief staat hoe u dit doet.

Vul uw pincode in op de DigiD app. Dan moet u een nieuwe DigiD voor in het buitenland aanvragen met sms-controle. De DigiD app vorige versie windows verwijderen lukt niet automatisch op uw apparaat!

Heeft u een vast telefoonnummer dan kunt u een nieuwe digid code activeren sms-code ontvangen. U kunt de app nu opnieuw activeren en een nieuwe pincode kiezen.

Zo krijgt u gemakkelijk en veilig toegang tot uw persoonlijke gegevens. Machtigen Wilt u iemand anders uw zaken laten regelen.

DigiD aanvragen

Aanvraagformulier DigiD. Woont u in het buitenland en heeft u uw oude nummer niet meer. Woont u in het buitenland en heeft u een DigiD?

Bij veel organisaties kunt u binnenkort niet meer inloggen met slechts uw gebruikersnaam en wachtwoord. Mogelijk heeft u deze niet herkend als post van DigiD? Ik wil hulp Komt u er niet uit. Hoe stel ik gesproken sms in?

 Ontdek ook...