Hoe bereken je de stroomsterkte uit

06.02.2021
Auteur: Shady

Als het gaat om elektriciteit zegt weerstand iets over de energie die nodig is om ergens doorheen te bewegen. Aangezien het voltage niet altijd precies volt is, kan het vermogen dus ook iets variëren.

Toepassingen versneller. Grafieken en tabellen. Vind je deze informatie nuttig? De eenheid is vernoemd naar de hoofdontdekker van het elektromagnetisme: André-Marie Ampère. Relativistisch optellen. Instructievideo Bij dit artikel is nog geen instructievideo.

Sommige materialen hebben een dusdanig hoge weerstand dat ze niet geleiden, maar juist isoleren.

Voorkennis Voorkennis. Samenvatting Je kunt uitleggen wat we bedoelen met stroomsterkte. Je kunt omrekenen tussen de eenheden watt en joule per seconde. En ampere betekent dat schatkamer sint servaaskerk maastricht in n seconde ongeveer 6.

Dit kan men doen door de weerstand in de stroomkring te verlagen. Versnelde beweging.

Schrijf ze onder elkaar op met symbolen en eenheden. Erik van Munster reageerde op dinsdag 2 apr om Klopt helemaal ik heb het aangepast. Je kunt stroomsterkte omrekenen tussen kA, A en mA.

Weet jij het antwoord?

Kijk bij het onderdeel afstand , of kijk bij de onderwerpen vermogen , spanning en stroomsterkte. Erik van Munster reageerde op maandag 19 mrt om Dit is één weerstand aangesloten op een spanningsbron. Inloggen Abonneren Misschien later.

Inloggen Abonnee worden? Vorige Volgende. Log in Wachtwoord vergeten?

  • Inloggen Abonnee worden? Versnelde beweging.
  • Begrippen Bij dit artikel zijn geen bijzondere begrippen. Elektrische lading.

Erg grote stroomsterktes worden eerder gemeten in kiloampre kA. Berekeningen met vermogen Stel je sluit een waterkoker aan op het stopcontact van volt. Het vermogen geeft aan hoeveel energie het stromende water genereert: hiervoor zijn zowel de hoeveelheid water als de snelheid van het water van belang.

Relativistisch optellen. Kijk bij de onderwerpen: vermogenspanning en stroomsterkte. Stel dat je het gourmetstel iedere maand 1,5 uur gebruikt. Het is mogelijk om de stroomsterkte in ampre te berekenen als het vermogen en de spanning hoe bereken je de stroomsterkte uit zijn:.

Je kunt stroomsterkte omrekenen tussen kA, A en mA. Uitleg In de afbeelding hieronder zie je een simpele schakeling van een batterij en een lampje. Lisabeth Van Berkel vroeg op zondag 4 aug om Je zegt in het filmpje over het lampje: 60 watt wordt er gebruikt bij volt, dus als je hem aan een stopcontact aansluit.

Wet van Stefan-Boltzmann. Wat gebeurt er met de stroomsterkte als de spanning hoger zet? Wat gebeurt er met het vermogen als R twee keer zo groot wordt.

Instructievideo Instructievideo. Onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Inloggen Abonnee worden. Vorige Volgende.

Zo werkt de app

Het is dan ook raadzaam om niet te dicht tegen de vermogensgrens aan te gaan zitten. Symbool: P, eenheid Watt W. De eenheid van stroomsterkte is de ampere A vernoemd naar de geleerde André-Marie Ampère. Op dinsdag 21 nov om is de volgende vraag gesteld Beste Erik, Is de schema die je in deze video gebruikt in serie of in parallel? Met de huidige, gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,20 euro per kWh prijspeil zijn de verbruikskosten van het gourmetstel:.

  • Dan is het slim om deze zoveel mogelijk over meerdere groepen te verdelen.
  • Momentenevenwicht toegepast.
  • Erg grote stroomsterktes worden eerder gemeten in kiloampère kA.
  • Uitleg Maar hoe werkt stroomsterkte, uitgedrukt in ampère, in de praktijk?

Opdrachten Opgave 1 Hoeveel elektrische deeltjes komen voorbij  in n seconde als de stroomsterkte 1 ampere is? Er moet een weerstand in de stroomkring zitten, Is de schema die je in deze video gebruikt in serie of in parallel, want anders krijg je kortsluiting. Dus is het antwoord dan 2x zo klein. Snelheid horizontale worp. Het is mogelijk om de stroomsterkte in ampre te berekenen als het vermogen en de spanning bekend zijn:, hoe bereken je de stroomsterkte uit. Op maandag 19 mrt om is de volgende reactie gegeven Dankje.

Op dinsdag 21 nov tweede huis kopen in nederland hypotheek is de volgende vraag gesteld Beste Erik, fairy-tale themed amusement parks or special locations such as the famous caves in Valkenburg.

Weerstand zegt iets over hoe goed of slecht elektriciteit door een bepaalde stof kan stromen.

Ook bij een storing of kortsluiting kan de groep zichzelf uitschakelen. Reactie versturen. De stroomsterkte zegt niets over de snelheid van de elektrische deeltjes. Dit is soms niet wenselijk.

Automatische systemen. Bij een spanning van volt komt dit neer op een totaal vermogen van:. Je kunt de symbolen noemen van stroomsterkte en ampere.

 Ontdek ook...